Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще организира томбола за

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще организира томбола за
Коментари Харесай

Разиграват на томбола самолета на американския президент

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще провежда лотария за първокласния си президентски аероплан, с цел да събере средства за държавните лечебни заведения в Мексико. Това разгласи самият Лопес Обрадор.

Всеки, демонстриращ интерес към самолета, ще може да закупи билетче за присъединяване в томболата на цена 500 песо (27 долара). Целта е да бъде събрани към 3 милиарда песо (ок. 160 милиона долара), изясни мексиканският президент.

Главната премия е не самият аероплан, а 100 облаги от по 20 милиона песо (1,06 милиона долара). Томболата ще се тегли на 15 септември.

Лопес Обрадор, който непрекъснато изтъкваше, че струващият 130 млн. $ аероплан е знак на разхищенията на предходната власт, обикаля Мексико с елементарни полети, неведнъж за изненада на пасажерите. Специално оборудваният "Боинг "-787 "Дриймлайнър " беше закупен през 2012 година при започване на шестгодишния мандат на президента Енрике Пеня Нието.

Лопес Обрадор разгласи, че държавното управление ще резервира опцията самолетът да бъде наеман, само че акцентира, че избира разновидността с томболата. "Правим го, с цел да не го продаваме на ниска цена на търг, с цел да не бързаме ", сподели той. През последната година мексиканското държавно управление по този начин и не съумя да продаде самолета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР