Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще има виртуална среща“

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще има виртуална среща“
Коментари Харесай

Мексиканският президент и Камала Харис на среща по проблемите на миграцията, пандемията и ваксинациите

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще има „ виртуална среща “ с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис на 7 май, заяви мексиканският външен министър Марсело Ебрард, осведоми „ Дойче веле “.
" На срещата ще се разиска съдействието за справяне с пандемията и предлагането на Мексико за разширение на програмата „ Sembrando Vida “ в Централна Америка за справяне с насилствената миграция заради беднотия ", заяви в обществените мрежи ръководителят на Секретариата на външните връзки (SRE)
Това ще е продължение на първата двустранна виртуална среща, която Лопес Обрадор организира с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на 1 март. На срещата ще участват още Ебрард и министъра на стопанската система на Мексико Татяна Клутие.
Въпреки че не предложи повече детайлности, мексиканският външен министър загатна „ Sembrando Vida “, обществена стратегия на Лопес Обрадор, в която работят над 400 000 фермери, с инвестиция от 1 400 милиона $ за засаждане на 1 000 милиона овощни и дървесни дървета на 1 милион хектара.
 Байдън откри срещата на върха за климата Байдън откри срещата на върха за климата
Американският президент Джо Байдън съобщи, че вижда „ изключителна икономическа опция ” в ограниченията за урегулиране на клима...
На 22 април мексиканският президент изиска от Байдън на срещата на върха за климата, Вашингтон да поддържа разширението на програмата в Югоизточно Мексико и Централна Америка " за засаждане на 3 000 милиона спомагателни дървета и по този метод да генерира 1,2 милиона работни места ". Но експертите слагат под подозрение успеваемостта на програмата, тъй като тези, които вземат участие, изгарят растителност, с цел да получат икономическа поддръжка, което е предизвикало обезлесяването на 73 000 хектара, съгласно отчет на Световния институт за запаси (WRI).
Има подозрения по отношение на успеваемостта на програмата за преодоляване на възходящия миграционен поток, както демонстрират рекордни данни от Службата за митници и гранична отбрана (CBP), които оповестяват за 172 000 противозаконни мигранти, арестувани през март.
По отношение на съдействието в пандемията, едно от главните изказвания на Мексико е достъпът до имунизациите COVID-19, създадени в Съединени американски щати, който към момента не разрешава износа на лекарството за други страни. Мексико получи " чартърен " на 1 април общо 2,7 милиона ваксини AstraZeneca, създадени в Съединени американски щати, където към момента не е утвърдена незабавната приложимост на тази ваксина.
Докато Съединени американски щати преди малко са надхвърлили 200 милиона приложени дози, в Мексико са направени единствено 15,5 милиона единици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР