Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор призова днес президента на

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор призова днес президента на
Коментари Харесай

Мексиканският президент призова Байдън да сложи край на пренебрежението към Латинска Америка

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор прикани през днешния ден президента на Съединени американски щати Джо Байдън „ да постави завършек на забравата, изоставянето и пренебрежението към Латинска Америка и Карибите “, съобщи Франс прес.
„ Президент Байдън, вие държите ключа за отваряне и доста възстановяване на връзките сред всички страни на американския континент “, добави Лопес Обрадор застанал до Байдън, като въведения към тяхната двустранна среща.

„ Време е да сложим завършек на тази давност, това занемаряване, това неуважение към Латинска Америка и Карибите, противопоставящо се на политиката на добросъседство на този исполин на свободата, какъвто беше президентът Франклин Делано Рузвелт “, сподели Лопес Обрадор по време на това изказване за пресата.
" Само през последните 15 години сме похарчили милиарди долари в Западното полукълбо, десетки милиарди долари ", отговори американският президент, съгласно който " Съединени американски щати дават повече задгранична помощ от която и да е друга страна ".
„ За страдание, нашата отговорност не свършва със Западното полукълбо “, продължи Байдън и загатна Централна Европа, Азия, Африка и Югоизточна Азия.

След близо две години на поста Байдън стартира първото си публично посещаване в Мексико, главен сътрудник в стопанската система и сигурността на Съединени американски щати, както и по въпросите на миграцията и битката с опиатите.
Двустранният формат сред двамата президенти ще прерасне по-късно през днешния ден в тристранен с присъединяване на канадския министър председател Джъстин Трюдо за „ 10-ата среща на върха на северноамериканските водачи “.
Мексиканският президент повтори, че ще изиска от Джо Байдън да усили вложенията на Съединени американски щати в страните на генезис на мигрантите, които пресичат Мексико в опит да стигнат до Съединени американски щати (главно от Централна Америка, само че също и от Венецуела, Куба и Хаити).
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
10 Яну 20231210 Яну 20231310 Яну 202310210 Яну 202320409 Яну 2023218409 Яну 20232767КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231307024 Дек 2022363006 Яну 2023110828 Дек 2022784
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР