Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отрече днес части от

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отрече днес части от
Коментари Харесай

Лопес Обрадор отрече части от Мексико да са под контрола на наркокартели

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отхвърли през днешния ден елементи от страната му са под контрола на наркокартели, предава. Обрадор направи това изказване в отговор на неотдавнашни мнения на американския държавен секретар Антъни Блинкън, отбелязва организацията.

На чуване в Конгреса тази седмица Блинкън съобщи, че " с право може да се каже ", че обособени региони в Мексико са под контрола на наркокартелите и не на държавното управление.

" Това не е правилно ", отговори Лопес Обрадор на постоянна конференция. " Няма част от страната, където да царува безредие ", добави той.

Освен това Блинкън сподели, че опиоидът фентанил, приближаващ от Мексико, убива както американци, по този начин и мексиканци.

Лопес Обрадор отхвърли Мексико да носи отговорност за трафика на опиати в прилежащата страна. " Повече фентанил влиза непосредствено в Съединени американски щати и в Канада в сравнение с в Мексико ", сподели той предходната седмица.

Лопес Обрадор съобщи още, че фентанилът в действителност се придвижва през границата от американски поданици, а не от незаконни мигранти, и частично отдаде аргументите за казуса на загубата на фамилни полезности и неналичието на поддръжка за фамилиите от страна на американското държавно управление.

Днес обаче тонът му по адрес на Съединени американски щати беше по-мек, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на държавното управление на Лопес Обрадор Мексико е нараснало фрапантно полицейските акции против нарколаборатории, само че съгласно сегашни и някогашни чиновници на силите за сигурност тези данни не са достоверни, откри следствие на Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР