Мексиканският Клуб Леон спечели с 2:1 срещу Лос Анджелис ФК

...
Мексиканският Клуб Леон спечели с 2:1 срещу Лос Анджелис ФК
Коментари Харесай

Мексиканският Леон спечели първия финал в Шампионската лига на Зона КОНКАКАФ

Мексиканският Клуб Леон завоюва с 2:1 против Лос Анджелис ФК в първия край в Шампионската лига на Зона КОНКАКАФ. Реваншът в Съединени американски щати е на 5-и този месец, като правилото за повече маркирани голове на непознат терен към момента е интензивно в мачовете в района КОНКАКАФ (Северна Америка и Карибския басейн).

 Домакините от Мексико не бяха играли формален мач от 7-и май, само че все пак започнаха доста интензивно и откриха резултата още в 8-ата минута посредством Уилям Тесио. Той се разписа с мощен изстрел с глава след центриране от ъглов удар, а минути преди този момент вратарят на ФК Лос Анджелис Джон Маккарти направи две впечатляващи спасявания. Първите минути на мача демонстрираха по какъв начин Леон играе с доста по-висока активност, а за тима на Лос Анджелис воден от Стив Черундоло е същинско предизвикателство да опазят вратата си. И разумно първото полувреме приключи при резултат 

2:0. В последната минута на първата част Анхел Меня удвои преднината на Леон от дузпа, която беше доказана благодарение на монитора за помощ на съдиите (ВАР) от рефера Валтер Лопес (Гватемала). Там се видя по какъв начин Райън Холингсхед от Лос Анджелис играе с ръка в наказателното поле. 

Съдията от Гватемала анулира трети гол на Леон в първата минута на добавеното време, откакто видя фаул на Серхи Паленсия на далечната греда против Оскар Родригес. И единствено пет минути по-късно – в 96-ата минута, гостите върнаха гол посредством Денис Буанга. Но те би трябвало да благодарят на вратаря си Макканрти, който остави шансове за реванша, откакто през втората част отрази удари на Алварадо, на Меня в 57-ата минута, както и 14 по-късно на някогашния нападател на Арсенал (Лондон) Жоел Кембъл. ФК Лос Анджелис е на край в Шампионската лига на Северна Америка за повторно в последните четири години, само че през 2020-а година отстъпиха трофея на различен мексикански тим – Тигрес де УАНЛ.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР