Мексиканският футболен клуб Веракрус прекъсна рекордната си серия без победа

...
Мексиканският футболен клуб Веракрус прекъсна рекордната си серия без победа
Коментари Харесай

След 41 мача и 14 месеца без победа мексиканският "Веракрус" спечели отново

Мексиканският футболен клуб " Веракрус " прекъсна рекордната си серия без победа в шампионата, откакто за пръв път от 14 месеца съумя да завоюва против собствен противник. " Червените акули ", както са известни играчите на отбора, се постановиха с 1:0 над " Пуебла " в мач от 16-ия кръг на мексиканския шампионат.

Това беше първа победа за " Веракрус " от 25 август 2018 година насам, когато победиха " Тихуана ". Единственият гол в срещата вкара Колин Казим-Ричардс.

От последния триумф на " Веракрус " бяха минали общо 41 мача, а на треньорския пост на отбора се смениха шестима души. Мексиканският тим сложи и международен връх за най-дълга серия без победа в елитните дивизии. Предишното върхово достижение беше на британския " Дарби каунти ", който през 2007-08 записа серия от 32 срещи без триумф.

В последните месеци " Веракрус " стана прочут с организационните си проблеми и финансовата рецесия, в която изпадна. През предишния сезон отборът приключи на последното място, само че не изпадна поради новото предписание в мексиканския футбол. Лигата беше увеличена от 18 на 20 тима, а с цел да резервира мястото си в елита " Веракрус " заплати санкция от 6 милиона $.

Преди две седмици футболистите излязоха на митинг, откакто оповестиха, че не са получавали заплати от месеци. В мача с " Тигрес " състезателите на " Веракрус " излязоха на терена, само че демонстративно не играха с топката в първите четири минути, а противникът им вкара два гола.

Заради проблемите на " Веракрус " Мексиканската футболна федерация (FMF) обезпечи незабавно 1 милион $ за погашение на заплатите на футболистите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР