Мексиканските власти заявиха, че са заловили известния наркобос Рафаел Каро

...
Мексиканските власти заявиха, че са заловили известния наркобос Рафаел Каро
Коментари Харесай

Арестуваха мексикански наркобос, в топ 10 от издирваните от ФБР престъпници


Мексиканските управляващи обявиха, че са заловили известния наркобос Рафаел Каро Кинтеро, упрекнат в образуване на убийството на сътрудник на американското Управление за битка с опиатите през 1985 година, предадоха международните организации.

Каро Кинтеро – един от най-издирваните мексикански наркобосове, е бил арестуван през вчерашния ден, съвсем 10 години откакто беше освободен от затвор в Мексико и се завърна към наркотрафика, обявиха мексиканските военноморски сили. Той е измежду десетте най-издирвани бегълци в листата на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати, което е оповестило премия от 20 милиона $ за залавянето му.

Той е бил задържан, откакто особено подготвено куче го е разкрило в град Сан Симон, щата Синалоа, по време на взаимна интервенция на флота и основната прокуратура.

Каро Кинтеро е съосновател на към този момент несъществуващия картел Гуадалахара – една от най-могъщите организации за трафик на опиати в Латинска Америка през 1980-те години.

По-рано наркобосът е отричал да е забъркан в убийството на американския сътрудник Енрике Камарена, довело до разтягане на връзките сред Съединени американски щати и Мексико.

Миналата година Каро Кинтеро загуби дефинитивно обжалване против екстрадиция в Съединени американски щати. Мексикански чиновник сподели, че той ще бъде екстрадиран колкото се може по-скоро.

През 2013 година правосъдните управляващи анулираха 40-годишната му присъда за отвличането и убийството на Камарена и той беше освободен след 28 години в пандиза. Оттогава се укриваше, като в това време още веднъж се захвана с наркотрафик.

Правителството на Съединени американски щати приветства арестуването му и сподели, че незабавно ще търси неговата екстрадиция.

Каро Кинтеро беше хванат единствено няколко дни, откакто мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор се срещна с американския си сътрудник Джо Байдън във Вашингтон. Според мексикански чиновник Съединени американски щати са оказали напън за задържането на наркобоса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР