Мексикански журналист беше намерен мъртъв в северозападния щат Синалоа в

...
Мексикански журналист беше намерен мъртъв в северозападния щат Синалоа в
Коментари Харесай

Още едно убийство на журналист в Мексико

Мексикански публицист беше открит мъртъв в северозападния щат Синалоа в четвъртък , оповестява Агенция Ройтерс. Това е деветият смъртен случай на медиен служащ в невиждано кървава година за страната, която притегли вниманието на интернационалната общественост.

Луис Енрике Рамирес, деец публицист и колумнист в El Debate, беше открит мъртъв в профил на автомагистрала, заяви основният прокурор на страната в Туитър.

Тялото на Рамирес е намерено от силите за сигурност в черна торба и увито в пластмаса , сподели неговият шеф.

Рамирес беше приета фигура в Синалоа и отвън него, като е работил в някои от най-големите вестници в страната през 40-годишна кариера, съгласно El Debate.

По-рано Рамирес е бил жертва на " експанзии ", сподели за Ройтерс Хуан Васкес от организация за правата на индивида, отдадена на свободата на печата, Article 19.

Говорителят на президента Хесус Куевас съобщи в Туитър, че федералното държавно управление ще работи с щатските и локалните управляващи за следствие на гибелта на Рамирес и че те ще " засилят ограниченията за сигурност на публицистите ".

Според отчет по член 19, оповестен през април, насилието против пресата внезапно набъбна по време на администрацията на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Само по време на неговото ръководство 34 публицисти са били убити съгласно преброяването на член 19, в това число Рамирес.
 Поредно ликвидиране на публицист в Мексико
Поредно ликвидиране на публицист в Мексико

Това е осмото ликвидиране от началото на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР