Мексикански журналист бе убит през нощта в петък в щата

...
Мексикански журналист бе убит през нощта в петък в щата
Коментари Харесай

Мексикански журналист бе застрелян в бар

Мексикански публицист бе погубен през нощта в петък в щата Кинтана Ро, оповестиха от прокуратурата, както и неговият шеф.
С неговата гибел броят на убитите публицисти в Мексико от началото на година доближи 6 души. 35-годишният Хосе Гуадалупе Чан е бил в индиански бар в град Фелипе Карийо Пуерт, когато е бил атакуван и убит. Журналистът е работел за онлайн седмичника „ Плая нюз ", който отразява новините в Ривиера квас – туристически регион, прилежащ на фамозния курорт Канкун.
Последната му публикация е била за убийството на последовател на Институционалната революционна партия –/ИРП/, която дълги години управляваше в Мексико. Той е бил женен и татко на две девойки. Според свидетел нападателят е влезнал в бара, доближил се е до публицисти и е изстрелял три патрона в тялото му.
Той бе погубен директно преди общите избори в страната в неделя.
Предизборната акция за тези избори, на които ще се гласоподава за президент, парламент и локална власт, е най-кървавата в историята на Мексико. От началото на предизборната акция в страната бяха убити 136 политици, съгласно данни на социологическата организация Etellekt.
Мексико е една от най-опасните за публицистите страни в света. От 2 000 година до момента там са избити повече от 100 журналиста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР