Меко падаща руса коса и очи, които се усмихват. Така

...
Меко падаща руса коса и очи, които се усмихват. Така
Коментари Харесай

Какво не знаем за Оля - първата дама на Украйна?

Меко падаща руса коса и очи, които се усмихват. Така наподобява брачната половинка на украинския президент – Олена Зеленска. До преди няколко седмици тя беше по-известна като публицист, сценарист и 30-ата най-влиятелна украинка, съгласно списание Focus. Днес към това изложение е добавено и президентшата, която описа за дамите, изоставили децата, специалностите и домовете си, с цел да се причислят към армията във войната с Русия.

„ Женственото лице на опозицията “ – по този начин Олена Зеленска назова украинките, които са избрали да се бият в редиците на въоръжените сили, „ които лекуват, избавят и хранят “.

Тя разгласява прочувствен пост в Инстаграм профила си в чест на всички доброволци; за тези, които не престават да правят нормалната си работа, с цел да може да продължи животът, за дамите, които всеки ден забавляват децата си, с цел да не усетят те страха от войната, и за майките, които раждат бебетата си в бомбоубежища.

„ Днес е първият ден на пролетта. Спомняте ли си по какъв начин всички се поздравявахме на този ден преди войната. Слънцето към този момент се вижда през дима на обстрела! Всичко ще бъде пролет, всичко ще бъде победа, всичко ще бъде Украйна! “

Зад всеки съумял мъж стои една мощна жена. Важи ли тази поговорка в тази ситуация за брачната половинка на Зеленски?

Олена е изучавала архитектура в Националния университет Криви Рог. Едновременно с това стартира да написа текстове за огромна телевизионна компания и в последна сметка става публицист и сценарист.

На 20 май 2019 година Зеленска става първата дама на Украйна.

На 18 ноември тя се появява на корицата на декемврийския брой на украинското издание на Vogue. В изявление за списанието тя приказва за първата си самодейност на този пост.

Като първа дама Зеленска трансформира менюто в учебните заведения, тъй че учениците да се хранят с качествени ястия от локалната и международната кухня.

По нейна самодейност учебното хранене започва с ново учебно меню, създадено от шеф-готвач Евген Клопотенко от CultFood. Целта е да се усъвършенства качеството и сигурността на храните. Обновеното учебно меню включва както обичайни украински ястия, по този начин и известни ястия от разнообразни кухни на света.

Олена Зеленска прави по този начин, че в някои от най-големите музеи по света да стартира да се приказва на украински.

През юни 2020 година Олена Зеленска започва самодейност за разпространяване на украинския език в света и въвеждането на украинскоезични аудиогидове на емблематични места, като да вземем за пример някои от най-големите музеи в света. Така украинската тирада стартира да се чува в дома музей на Джордж Вашингтон, в музеите на изящните изкуства в Сан Франциско в Калифорния, Версай, Саграда Фамилия, и доста други, написа уеб сайтът LadyZone.

Зеленска инициира срещата на върха в Киев с тематика „ Мека мощ в новата действителност “.
За късната обич или по какъв начин стартира всичко за семейство Зеленски?
Олена Зеленска и нейният брачен партньор – сегашния президент на Украйна, са били съученици, само че от разнообразни класове. Двамата с Володимир Зеленски не се познавали в това време и въобще не подозирали какъв брой близки ще си станат в бъдеще. В свое изявление президентът един път споделя, че е познавал огромна част от нейните съученици, само че в никакъв случай не е приказвал с нея самата.

Двамата се срещат години по-късно, когато Олена стартира да учи в Строителния факултет на Националния университет. Връзката им се развива постепенно и последователно. Двамата са дружно от над 8 години преди да се оженят.

Казват си „ Да “ на 6 септември 2003 година Семейството има две деца. На 15 юли 2004 година се ражда щерка им Александра. А на 21 януари 2013 година Олена ражда сина им Кирило.

Със започването на войната Олена Зеленска съумява добре да употребява силата на думите. Като публицист и сценарист тя знае по какъв начин най-точно да съобщи всичко това, което самата тя усеща, само че и това, което би дало кураж на украинците.

„ Това дете е родено в бомбоубежището в Киев, а това трябваше да се случи при напълно други условия, и то под спокойно небе “ – написа тя в пост в Инстаграм профила си към фотография на новороденото.

Бебето Миа е родено от 23-годишна си майка в бомбоубежище в първите дни на войната. Появата ѝ на белия свят даде доста религия на хората, че макар войната, положителното и животът не престават. Олена Зеленска означи, че майката е била заобиколена от лекари и загрижени хора.

Тя прикани хората да споделят домовете си с тези, които се нуждаят от заслон, както и да подаряват кръв за ранените бойци и жертвите на войната.

Защото сте невероятни, скъпи сънародници! За тези два дни всички станахте войска. В метрото, бомбоубежищата, с деца и с домашните любимци – те са като по-малките братя, които не изоставяш.

Зеленска показа гордостта си, че живее в една и съща страна точно с такива хора и разясни за какво украинците не трябва да бъдат наричани „ навалица “:

„ Казват, че доста хора са навалица. Това не важи за нас. Защото многото украинци не са тълпи, те са войска! И през днешния ден няма да има суматоха и сълзи. Ще бъда спокойна и уверена. Децата ми ме гледат. Ще бъда до тях. И до брачна половинка си. И с теб. Обичам Украйна! “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР