Мекиците са една от най-предпочитаните закуски. Много от домакините обаче

...
Мекиците са една от най-предпочитаните закуски. Много от домакините обаче
Коментари Харесай

Чудна закуска: Супер бухнали мекици РЕЦЕПТА

Мекиците са една от най-предпочитаните закуски. Много от домакините обаче се въздържат от приготвянето им, защото най-после тестените произведения задържат доста лой.
Днес обаче ще ви споделим рецептата за едни необикновено вкусни мекици, които са меки, пухкави и без непотребна лой по тях.

Ето и какви артикули ще са ви нужни за изработката на тестото:

• брашно - 1 кг;

• квас - 1 кубче;

• прясно мляко - 1 в.ч.;

• вода - 1 в.ч.;

• захар - 1 ч л.;

• сол - 3 ч.л. или на усет.

Начин на подготвяне:

Прясното мляко се затопля дружно с водата до 37 градуса. Когато поставите кутре в течността, температурата й би трябвало да е приятна, а не пареща. Това е явен знак, че би трябвало да оттеглите от котлона.

Маята се задейства в 3 с.л. от топлото мляко. Към тази примес се прибавят и 1 ч.л. захар и същото това количество брашно.

Брашното се пресява, прави се кладенче и се прибавят и останалите съставки. Най-накрая се прибавя и задействалата се към този момент квас.

Меси се меко и еластично тесто, което се оставя да шупва, до момента в който не удвои размера си. Мекиците се пържат в нагорещена лой, написа actualno.com.

Накрая се получават фантастично вкусни и не задържат непотребното олио. За да попиете даже и дребното лой по тях, може да ги поставяте върху кухненска хартия.

Поднесете ги топли с чаша айрян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР