Меката текстура и лекият солен вкус на фета сиренето го

...
Меката текстура и лекият солен вкус на фета сиренето го
Коментари Харесай

Как да си направите сирене фета - само 3 съставки и за нула време

Меката текстура и лекият солен усет на фета сиренето го отличават от другите типове: има друга ценова категория и разнородни използва. Фетата се прибавя към много пайове и салати, а на тост е просто превъзходно вкусно! А в случай че знаехте какъв брой елементарно се подготвя, надали бихте си купили към този момент, написа zajenata.bg.
Днес ще ви споделим една елементарна рецепта за фета. Достатъчно е да я прочетете един път, с цел да я запомните! И бъдете сигурни, че това познание ще ви бъде извънредно потребно, тъй като сиренето фета е на една от водещите позиции, когато става въпрос за деликатеси
Съставките
мляко 1 л
сол на усет
Заквасена сметана 1 супена лъжица
Подготовка
Поставете млякото на топло място за един ден, преди да добавите една супена лъжица заквасена сметана. Съдът се затваря добре и се завива на топло. Трябва да стои и да се подкваси, до момента в който от горната страна изплува доста суроватка и млякото стартира да се отделя от стените на съда.
Когато млякото стигне този развой го изсипете в тенджерата и го изпратете на котлона. Добавя се шипка сол и се пресича с лимонен сок. Образува се извара, която се пресипва в тензух и се оставя да се отцеди за една нощ. След това се пресипва в купа, намачква се

Сега най-важното: намачкването. Натиснете сиренето хубаво, тъй че да няма вътрешни кухини и повърхността да стане равна. Посолете по избор и изпратете в хладилника за един ден.
Фетата би трябвало да е солена, само че всичко зависи от вашия усет. При натискане е най-добре да не се употребяват дървени съдове, защото могат да оставят аромат. Дори една чаша ще свърши работа!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР