Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия възстанови лиценза на военния завод

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия възстанови лиценза на военния завод
Коментари Харесай

Върнаха лиценза на „Емко”

Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост възвърне лиценза на военния цех „ Емко “.

Това стана допустимо, откакто бе прегледан отчетът на Министерство на вътрешните работи и работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) за сигурността на предпазване на създадената от компанията продукция.

„ От през днешния ден „ Емко “ е пълновръстен участник на интернационалните пазари “, сподели икономическият министър Емил Караниколов.

Той изясни, че в завода има още нарушавания, които на са нарушени, само че те не засягат сигурността на продукцията.

Разрешителното на „ Емко” за експорт на специфична продукция беше отнето през юли. Причината – засечени нарушавания при производството и съхранението на боеприпасите.

Заради неуредиците към лиценза ВМЗ Сопот пое поръчката от Индия вместо "Емко ". Дори и да се върне лицензът на предприятието, под въпрос остава какво ще се случи с договорите, които в това време бяха прекъснати.

Докладът на Министерство на вътрешните работи за сигурността в оръжейното дружество „ Емко” е позитивен за служащите, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Работници от поделението на компанията в Монтана обаче се готвят за следващ митинг в София.

Недоволството им е против опълчването на частни и държавни сдружения и срещу опита за унищожаването на „ Емко”.

„ Искаме си парите по осъществените покупко-продажби от „ Кинтекс”, които се равняват на няколко десетки милиона $. Става дума за артикули, осъществени до крайния доставчик”, разгласи инж. Краисмир Пъдарев, шеф на изнесеното произвеждане в Монтана.

Протестът в София е плануван за 14 ч. пред Министерския съвет, ще има и чиновници на „ Емко” от Трявна и Белица, ще участват и служащи от „ Дунарит”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР