Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност при Министерския съвет

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност при Министерския съвет
Коментари Харесай

В МС заседават извънредно по казуса с лиценза на Емко

Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност при Министерския съвет /МС/ ще заседава изключително по случая с отнетия лиценз за търговия на оръжейния цех "Емко ". Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той разгласи, че има възможност разрешителното да бъде възобновено.
"Ако в констатациите няма нещо, което да заплашва живота и сигурността на популацията и на служащите, персонално аз ще желая незабавно да се върне действието на спрения лиценз за импорт и експорт ", сподели той.
В същото време служащи и чиновници на "Емко " от Трявна и Монтана, както и техни сътрудници от "Дунарит " – Русе се събират на следващ митинг пред Министерския съвет.
Освен че упорстват за възобновяване на лиценза на завода, оръжейниците от "Емко " желаят да бъде решен и въпросът с блокираната на пристанище Бургас стока, както и казусът с договорите сред предприятието и комерсиалната компания "Кинтекс ".
"Ще оттеглим хората си от протестни дейности, когато стартират обективните дейности и по отношение на нас. Искрено се надявам даже и на позитивно решение във връзка с договорите ", споделиха от компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР