Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще

...
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще
Коментари Харесай

Сетиха се за наводнените 2 м. по-късно

Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет ще организира съвещание в четвъртък, 10 февруари, на което ще бъдат прегледани и препоръчани за финансиране от държавното управление най-нуждаещите се от ремонт обекти, потърпевши от наводненията през декември м.г.

Комисията работи извънредно интензивно, без допускане на закъснение на разглеждането на незабавните планове и в тясно съдействие с Министерството на финансите.

Общите претенции, постъпили в Комисията, са на стойност близо 90 милиона лв., настрана от тях има изостанали от минали интервали нефинансирани обекти за още 425 милиона лв..

Спешно финансиране от държавното управление предпочитано ще получат обекти, представляващи най-голяма евентуална заплаха и за които е показана надлежна проектно-сметна документи.

Анализите демонстрират, че неприятното поддържане на реките през последните десетилетия е основната причина за повредите. Друг рисков фактор е отдаването на концесия на рандеман на инертни материали от коритата на реките, което се прави в прорез с техническите нормативи и води до смяна на хидравличния режим на реките.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР