Междуведомствена американска делегация ще пристигне в България в началото на

...
Междуведомствена американска делегация ще пристигне в България в началото на
Коментари Харесай

Вашингтон изпраща делегация у нас заради Украйна

Междуведомствена американска делегация ще дойде в България при започване на февруари, с цел да разяснява с държавното управление ред въпроси, измежду които е и съветската експанзия по отношение на Украйна, оповестиха от Държавния департамент.

Визитата е част от поредност визити в интервала 7-11 февруари, като американските представители ще посетят още Брюксел и Букурещ.
„ Съветникът от Държавния департамент Дерек Шолет ще се срещне с членове на новото българско държавно управление за продължение почналия през януари 2020 година стратегически разговор по тематиките „ Сигурност “, „ Енергетика “ и „ Върховенство на закона “, написа в формалното известие. Ще бъде обсъждана и кандидатурата на нашата страна за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване.
В Румъния американският представител ще разиска стратегическото партньорство в светлината на скупчването на съветски войски на украинската граница и изпращането на US бойци в северната ни съседка.

В Брюксел са планувани срещи с представители на НАТО и Европейския съюз, като още веднъж съществена тематика ще е обстановката с Русия и Украйна. Ще се разисква и „ по какъв начин Съединени американски щати могат да продължат с поддръжката за страните от НАТО, изключително на източния му фланг “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР