Междусистемната газова връзка между Гърция и България, която се въвежда

...
Междусистемната газова връзка между Гърция и България, която се въвежда
Коментари Харесай

Радев и Мицотакис: Стратегическото партньорство между България и Гърция е пример за нашия регион

Междусистемната газова връзка сред Гърция и България, която се вкарва в употреба през днешния ден, обезпечава освен действителна енергийна диверсификация за страната ни, само че и ще има значителен принос за подсилване на стабилността и икономическото развиване на Югоизточна Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, които организираха работна среща през днешния ден в София. Двамата разговаряха преди началото на церемонията по въвеждане в употреба на газовия интерконектор сред двете страни, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Стратегическото партньорство сред България и Гърция е образец за нашия район, подчертаха Румен Радев и Кириакос Мицотакис. Двамата разискаха вероятностите за следващо подсилване на районната съгласуваност като най-ефективна мярка за разширение на веригите на доставки и недопускане на недостиг на енергийни запаси в района.

 

Ускоряването на работата по построяването на терминала за полутечен газ край Александруполис и решението на България да усили размера на резервирания потенциал на 1 милиарда куб. метра газ годишно, както и интереса на страната ни да взе участие в приватизацията и ръководството на пристанища в Гърция, също бяха измежду акцентите на срещата.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР