Междуселищен автобус в падна в река по време на движение,

...
Междуселищен автобус в падна в река по време на движение,
Коментари Харесай

Автобус падна в река при внезапно прилошаване на шофьора, няма пострадали пътници

Междуселищен рейс в падна в река по време на придвижване, откакто на водача ненадейно му прилошало. Инцидентът станал в 10,45 часа в понеделник, при нахлуване на рейса по мост над реката в центъра на село Желю челник. За благополучие, произшествието приключи със стрес и нерешителност за шестимата пасажери, без съществени пострадвания. Речните крайбрежия не са високи, а коритото е било полупразно. 
На произшествието се отзоваха екипи на Спешна помощ, пожарната, пътна полиция, както и кметът на Сливен Стефан Радев. От общината оповестиха, че Радев е разговарял с лидера. Той разказал, че внезапно му станало неприятно. Дошъл в схващане, откакто пристигнал незабавният медицински екип. По данни на лекарите, хипертоничната рецесия е причина водачът да изгуби надзор над ръководството. При направения обзор на място не са открити травми. Взетата му проба за алкохол е отрицатела. Една от пътничките е получила лека контузия на врата, откарана е за наблюдаване в регионалната болница, само че не са открити телесни повреди. Останалите пасажери са били изплашени и в стрес, само че без пострадвания. Състоянието на всички пътуващи е положително. „ Пожелавам на всички бързо възобновяване “, разяснява кметът Радев и добави, че общината е в подготвеност да окаже подпомагане на хората, в случай че имат потребност.
Автобусът е механически изправен, водачът е с дълготраен опит, без прегрешения, съобщи шефът на общинската компания „ Пътнически транспорти “ Енчо Петров. Водачът е с негативна проба за алкохол. От няколко години компанията е въвела видеонаблюдение в действително време на всички междуселищни рейсове. Осигурила е и разполагаем здравно лице, което следи и е в течение с общата  здравна картина на всеки водач, добави Петров. Преди началото на работния ден всички водачи се тестват за приложимост на алкохол.
От полицията прецизираха, че по случая няма да се образува досъдебно произвеждане. Ще бъде формиран акт за административно нарушаване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР