Междусъседски спор за една ограда в Стамболийски стигна до закани

...
Междусъседски спор за една ограда в Стамболийски стигна до закани
Коментари Харесай

Безумие в Стамболийски! Комшии ще се трепят заради една ограда

Междусъседски спор за една ограда в Стамболийски стигна до закани за ликвидиране. Става дума за оградата, която подвига до къщата си на ул. „ Сливница” №24 Илия Учков. Тя скрива светлината в прозорците на прилежащата сграда, в която живее старата Димитрийка Дочева, и дамата се оплаква, че скоро ще се окаже безусловно зазидана, написа " Марица ".

Нейната къща обаче е противозаконна и заповед за събарянето е издадена още през 2011 година Синът Иван Дочев я оспорва по всички вероятни параграфи и пред всички вероятни инстанции, макар че към този момент има решение на Пловдивския областен съд, че постройката е противозаконна, а заповедта за събарянето - издадена по разпоредбите.

Предстои единствено последното изговаряне на Върховния административен съд, заседавал по проблема на 25 април т. година. А къщата на Учков е издигната при съблюдаване на всички законови условия, същото важи и за оградата, която се води обособен градеж по смисъла на Закона за устройство на територията.

Иван Дочев от години живее в Белгия, само че в последните дни се е върнал в Стамболийски и вечерта на 2 август споделил на Учков, че в случай че самичък не събори оградата, той ще го направи персонално. След това последвала опасност, поради която Учков е подал тъжба до Районното в Стамболийски. В нея той споделя, че Дочев му споделил: „ Ако съборя оградата, може и да остареем дружно, в случай че не я съборя - няма да остареем заедно”.

„ Начинът, по който бяха казани тези думи, а и познавайки конфликтния и нападателен темперамент на Иван Дочев, ми дават съображение да се тормозя за това, че той има желание да предприеме и реализира някакви дейности на разпра по отношение на мен и членове на фамилията ми”, написа още в жалбата си Учков.

От другата страна е Димитрийка Дочева, която твърди, че не може да стои в „ зазиданата” си къща и става вир вода, тъй като вътре е доста топло. А признанието, че населяваната от нея постройка е с нередовни строителни бумаги, се съдържа и в борбата на сина на къщата да бъде приет режим на толерантност.

„ Бабата има и друга къща, в която да живее. И в последна сметка се оказва, че тормозим едни хора, които живеят съгласно всички правила, правила и закони, тъй като са имали неблагоразумието да купят парцел в съседство с хора, които не желаят да съблюдават законите”, разяснява обстановката юрист Мариана Каварджикова, която пази ползите на Илия Учков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР