Международното обществено мнение се насочи срещу Мианмар и САЩ, Великобритания

...
Международното обществено мнение се насочи срещу Мианмар и САЩ, Великобритания
Коментари Харесай

Международното мнение се насочи срещу Мианмар заради рохингите

Международното публично мнение се насочи против Мианмар и Съединени американски щати, Англия и други сили насочиха още веднъж апели за прекъсване на насилието против мюсюлманите рохинги, съобщи Асошиейтед прес.

Засилва се възмущението, провокирано от дейностите на мианмарската войска, довели до бягството на над 400 000 рохинги в прилежащ Бангладеш. Организация на обединените нации разказа процеса като етническо пречистване, напомня АП.

Мианмарският държавен консултант по въпросите на националната сигурност Тхаунг Тун съобщи, че избягалите в Бангладеш рохинги ще могат да се върнат в Мианмар и да получат филантропична помощ, без да се тормозят от дискриминация.

Предстои обаче да бъдат съгласувани редът и изискванията на връщането им, съобщи ТАСС.

Ситуацията в западния щат Ракхайн, където живеят огромни групи рохинга, се изостри внезапно на 25 август, когато стотици мюсюлмански бунтовници от придвижването "Араканска войска за взаимност на рохингите ", което управляващите считат за терористична организация, направиха набези против 30 полицейски и гранични постове, напомни ТАСС. Насилието докара до гибелта на 414 души.

По-рано фактическият водач на Мианма външната министърка Аун Сан Су Чжи съобщи известията за протичащото се в страната "масова дезинформация ".

Очаква се през днешния ден Су Чжи да направи изказване пред нацията по отношение на рецесията, съобщи Ройтерс.



Снимка: Getty Images
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР