Международното летище на Дубай е наводнено. Редица полети са отменени,

...
Международното летище на Дубай е наводнено. Редица полети са отменени,
Коментари Харесай

Летището в Дубай е под вода, отменени са полетите от и до България

Международното летище на Дубай е наводнено. Редица полети са анулирани, забавени или пренасочени поради проливните дъждове, които се изляха над столицата на емирството, съобщи Асошиейтед прес. 
Отменени са и два полета от и до България - от София до Дубай и от мегаполиса до нашата столица. Те трябваше да бъдат изпълнени през днешния ден от самолетната компания flyDubai, се показва на уеб страницата на летище София.
Новинарската организация на Обединените арабски емирства WAM дефинира дъждовете в Дубай като " историческо метеорологично събитие, което надвишава всичко документирано, откогато през 1949 година се събират сходни данни ", показва Асошиетед прес. 
Заради проливните превалявания бяха наводнени огромни сектори от автомагистрали и по-ниско ситуирани улици в Дубай. Местните управляващи ограничиха придвижването на публичния превоз, с нарушавания работи и метрото. 
Една от вероятните аргументи за проливните дъждове в Дубай е използването от локалните управляващи на метода " засяване на облаци ". Целта е да бъдат провокирани превалявания по неестествен път. При този способ самолети изстрелват в облаците ракети, чийто заряди съставляват специфични солни кристали. При изгарянето им измежду облаците може да бъде подтиквано количеството на преваляванията.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР