Международният валутен фонд отложи сесията си, на която трябва да

...
Международният валутен фонд отложи сесията си, на която трябва да
Коментари Харесай

МВФ отложи срещата за случая с Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд отсрочи сесията си, на която би трябвало да се произнесе по отношение на дейностите на. Съветът на МВФ трябваше да се събере в 17 часа локално време, само че срещата беше отсрочена, с цел да могат държавите-членки да обсъдят случая със личните си държавни управления, съобщи Нова телевизия.

Бордът взима решение посредством консенсус, само че може да реши и да организира гласоподаване, в случай че сред акционерите има противоречие. „ Георгиева ще бъде оправдана по тези обвинявания, имайки поради мощната поддръжка, която тя получава от страните в Европа, Близкия Изток и Африка ", показва втори източник на " Ройтерс ".
 Кристалина Георгиева още веднъж е привикана на разпит Кристалина Георгиева още веднъж е привикана на разпит
Управляващия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в неделя още веднъж беше привикана от изпълнителния съвет на МВФ,...

През уикенда Бордът разиска с Георгиева и с американската правна адвокатска фирма " УилмърХейл " въпроса за хипотетичния напън, оказан от българката върху чиновници в Световната банка да трансформират данни в интерес на Китай. Според източници на " Ройтерс ", поискали анонимност, обвиняванията против Георгиева ще отпаднат.

В петък Франция и други европейски страни поддържаха българката. Съединени американски щати и още страни желаеха повече време, с цел да проучат другите версии за случая, напомня Ройтерс.
Вчера в. " Файненшъл таймс " писа, че Съединени американски щати и Япония желаят ръководещата директорка на МВФ да се отдръпна. Авторитетното английско бизнес издание не цитира съответни източници. Министерството на финансите на Съединени американски щати, което управлява към една шеста от акциите на МВФ, отхвърли да разяснява обявата. Засега няма реакция от страна на японското посолство във Вашингтон.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР