Международният валутен фонд - МВФ увеличи прогнозите си за растеж

...
Международният валутен фонд - МВФ увеличи прогнозите си за растеж
Коментари Харесай

До 5,5% глобален растеж през 2021 г. прогнозира МВФ

Международният валутен фонд - МВФ усили прогнозите си за напредък на международната стопанска система , заявявайки, че международният БВП - Брутният вътрешен продукт се усилва с 5,5% , което се съпоставя с предходните упования от 5,2%.

Увеличението идва от възобновените очаквания за световно възобновяване с началото на имунизациите против COVID-19 и упованията за повече тласъци в огромните стопански системи , отбелязва МВФ.

Междувременно растежът през 2022 година се следи на 4,2% , до момента в който световният стопански спад през 2020 година в този момент се прави оценка на 3,5% .
 МВФ вижда
МВФ вижда " висока степен на неустановеност " в световните вероятности

Кристалина Георгиева чака ново систематизиране на валутата на МВФ - СПТ

Растежът в развитите стопански системи през 2021 година се чака да доближи 4,3% след стесняване от 4,9% през предходната година. Според изчисленията Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е понижен с 3,4% през 2020 година и ще нарасне с 5,1% през тази година и с 2,5% през 2022 година

Междувременно се чака разрастващите се пазари и разрастващите се стопански системи да са с растеж от 6,3% през 2021 година, водени от Индия , Брутният вътрешен продукт се чака да скочи с 11,5% и Китай , чиято стопанска система се чака да нарасне с 8,1% .

" Сега доста зависи от резултата от тази конкуренция сред мутиращ вирус и ваксини за преустановяване на пандемията и от способността на политиките да обезпечат ефикасна поддръжка, до момента в който това не се случи ", съобщи основният икономист на МВФ Гита Гопинат в обява.

" Остава голяма неустановеност и вероятностите варират доста в другите страни . "
 ЕЦБ разчита на бърза и всеобхватна имунизация за възобновяване на стопанската система
ЕЦБ разчита на бърза и всеобхватна имунизация за възобновяване на стопанската система

Лагард: Притеснително е след края на март да има блокиране и в случай че имунизациите са забавени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР