Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира спад в икономиката на Иран

...
Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира спад в икономиката на Иран
Коментари Харесай

Прогноза на МВФ: Иранската икономика върви надолу, саудитската – нагоре

Международният валутен фонд (МВФ) предвижда спад в стопанската система на Иран заради възобновените наказания от страна на Съединени американски щати и увеличение на растежа на саудитската стопанска система заради по-високото произвеждане на нефт.
В своята международната икономическа вероятност МВФ отбелязва, че стопанската система на Ислямската република, която зависи от петрола, се чака да се свие с 1,5% през тази година и с 3,6% през 2019 година, написа БГНЕС.
През май, преди американският президент Доналд Тръмп да разгласи възобновяване на наказания против Техеран, МВФ предвиждаше стопанската система на Иран да нарасне с 4,0% през 2018 година и още веднъж през идната година. МВФ твърди, че иранската стопанска система се чака да се свие през идващите две години " заради пониженото произвеждане на нефт, преди да се върне към непретенциозен позитивен напредък през 2020-2023 година ".
Припомняме, че Тръмп отдръпна Съединените щати от нуклеарната договорка сред Иран и международните сили, подписана през 2015 година, и администрацията му наложи още веднъж кръг от наказания против Техеран през август. Иранският експорт на недопечен нефт, който доближава до към 2,5 млн. барела дневно, се е намалил с над половин милион барела и се чака да намалее още повече, откакто разширението на глобите за петрола влезе в действие идващия месец, лишавайки Техеран от главния източник на приходи.
МВФ също по този начин внезапно понижи прогнозите за растеж за целия район в Близкия изток и Северна Африка (БИСА), заради спада в иранската стопанска система и увеличените разноски за сила. Сега МВФ предвижда, че в района на Българска индустриална стопанска асоциация ще има напредък с 2,0% през тази година и 2,5% през 2019 година, надлежно с 1,2% и 1,1% по-нисък от планувания през април.
МВФ обаче подвигна прогнозите си за стопански напредък в Саудитска Арабия, най-голямата стопанска система в района и нейните богати на петрол съседи в Залива. Икономиката на Саудитска Арабия, която се сви с 0,9% през предходната година, се чака да нарасне с 2,2% през 2018 година и 2,4% през идната година, като увеличи предходните прогнози с 0,5%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР