Международният валутен фонд (МВФ) преразгледа към понижение своята прогнозата за

...
Международният валутен фонд (МВФ) преразгледа към понижение своята прогнозата за
Коментари Харесай

МВФ преразгледа към понижение прогнозата си за икономическия растеж в Европа

Международният валутен фонд (МВФ) преразгледа към намаляване своята прогнозата за икономическия напредък в Европа през 2018 и 2019 година, надлежно 2,3 и 1,9 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Вътрешното търсене, подкрепяно от по-солидната претовареност и по-високите заплати, остава мощен фактор за растежа на европейските стопански системи, акцентира МВФ в публикуван през днешния ден отчет.

Европейските стопански системи обаче са били изправени пред отслабващо международно търсене, по-високи цени на петрола и комерсиално напрежение.
МВФ чака напредък от 2,3 на 100 през 2018 година в Европа по отношение на плануваните предходната година 2,8 на 100. За следващата година упованията са покачването на Брутният вътрешен продукт да бъде 1,9 на 100.

В майските си стопански прогнози фондът предвижда напредък от 2,6 на 100 през тази и 2,3 на 100 идната година.

Според МВФ краткосрочните опасности са свързани най-много с " ескалиращото комерсиално напрежение ". В средносрочен проект се чака растежът да се забави заради отлагането на фискални корекции и структурни промени.

Излизането на Англия от Европейския съюз без съглашение може да докара до високи търговски и нетърговски бариери, които също ще окажат напън върху растежа, предизвестява МВФ. Нетърговските бариери включват лицензиране на вноса и правила за генезис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР