Международният валутен фонд (МВФ) подготвя финансова революция, при която няма

...
Международният валутен фонд (МВФ) подготвя финансова революция, при която няма
Коментари Харесай

Готви ли МВФ финансова революция, след която доларът вече няма да е глобална валута?

Международният валутен фонд (МВФ) приготвя финансова гражданска война, при която няма да има потребност от една единствена световна валута. Как е допустимо това и какво въздействие ще има за целия свят?

Статутът на световната аварийна валута разрешава невероятна независимост на деяние във връзка с паричната политика на Съединени американски щати: има непрекъснато търсене на долари в чужбина като средство за по-лесен импорт и експорт на артикули. Петродоларният монопол направи щатския $ главен за световната търговия с нефт в продължение на десетилетия.

Това значи, че Централната банка на Съединени американски щати е съумяла да сътвори фиатна валута от нищото в доста по-висока степен от която и да е друга централна банка на планетата, като в същото време заобикаля незабавните резултати от хиперинфлацията.

Голяма част от тези пари, както и дълг, деноминиран в долари, се озовават в трезорите на задгранични централни банки, интернационалните банки и капиталови компании. Понякога се държат като хеджиране или се купуват и продават, с цел да се поправят обменните курсове на локалните валути. До  (и ) се има отвън Съединени американски щати.

Статутът на световна аварийна валута е това, което разреши на държавното управление на Съединени американски щати и Федералния запас да напечатат десетки трилиони долари в нови банкноти след кредитния срив през 2008 година, като в същото време поддържат инфлацията повече или по-малко под надзор.

Проблемът е, че тази система за „ депозиране “ на долари в чужбина продължава толкоз дълго и в последна сметка резултатите от несъразмерното отпечатване на банкноти се появяват вкъщи.

Споразумението от Бретън Уудс (курорт в САЩ) от 1944 година основава рамката за възхода на щатския $. Бретънудската система е интернационална система за организация на валутните курсове и комерсиалните разплащания, открита след интернационалната конференция в Бретън Уудс.

Докато изгодите са явни, изключително за Съединени американски щати, има доста свързани разноски. Статутът на международната аварийна валута е като „ договорка с дявола “. Получаваш популярност, получаваш благосъстояние, получаваш титли и скъпа кола – за известно време. След това един ден дяволът идва да прибере дължимото и когато го направи, ще вземе всичко.

Времето за събиране на дължимото наближава скоро за Съединени американски щати. Това може да е под формата на чисто нова система, сходна на съглашението от Бретън Уудс, която да отстрани $ като световна аварийна валута и да го размени с нова система за цифрови кошници.

Глобалните банки всъщност признават, че възнамеряват цялостно преразглеждане на основания на долари финансов свят и основаването на система, фокусирана върху цифровата валута на централната банка (CBDC), построена върху „ унифицирани счетоводни книги “.

Има три скорошни събития, всички оповестени поредно, които допускат, че промяната на $ е неизбежна.

XC платформата на МВФ: Централизирана политика за CBDC

 беше пусната като научен модел през ноември 2022 година Тя ще свърже всички цифрови валути на централните банки, наричани CBDC (Central Bank Digital Currency), под един чадър дружно с „ наследени валути “ (долари, евро и т.н.).

XC платформата на МВФ се предлага на пазара като политическа конструкция за улеснение на трансграничните заплащания в CBDC за държавните управления и централните банки. Разбира се, тази платформа слага МВФ като медиатор, контролиращ потока от цифрови транзакции. МВФ допуска, че платформата XC ще направи прехода от наследени валути към CBDC по-лесен за другите държави-участници в платформата.

МВФ  през 2023 година: Можем да се окажем в свят, в който имаме свързани субекти до известна степен, само че някои субекти и някои страни са изключени. И като световна и многостранна институция, ние някак си се стремим да осигурим съществена съгласуваност, главен набор от правила и ръководство, което е в действителност многостранно и приобщаващо. Амбицията е да се стремим към иновация, която е съвместима с задачите на политиката и която е приобщаваща във връзка с необятното участие, да речем, в МВФ.

В превод децентрализираните системи са неприятни.

„ Приобщаването “ (колективизмът) е положително.

И МВФ желае да работи в тандем с други глобалистки институции, с цел да бъде инспектор на този стопански колективизъм.
Универсалната счетоводна книга на Банката за интернационалните разплащания (BIS)
Само ден откакто МВФ разгласи своите цели за XC платформата, Банката за интернационалните разплащания (BIS) разгласи проектите си за обединен запис за всички CBDC, наименуван BIS Universal Ledger. BIS особено означи, че планът има за цел да вдъхне доверие в цифровите валути на централните банки (CBCD), като в същото време преодолява фрагментацията на настоящите старания за токенизация.

Докато МВФ се концентрира върху управлението на интернационалната политика, BIS преследва техническите аспекти за глобализацията на CBDC. Идеята е за общество без пари в брой, като цифровите транзакции трябва да бъдат следени от централизиран индивид, с цел да се запазят парите „ сигурни “.

BIS твърди в техния :

Днес паричната система е на прага на различен огромен скок. След дематериализацията и цифровизацията, основното развиване е токенизацията – процесът на цифрово показване на искове върху програмируема платформа. Това може да се преглежда като идната разумна стъпка в съхраняването на цифрови записи и прехвърлянето на активи.

Има три съществени изказвания, направени от BIS в тяхната стратегия:

Първо, цифровизацията на парите е неизбежна. Парите ще изчезнат основно тъй като улесняват преместването на пари, а съществуващите криптовалути са „ неправилна система, която не може да поеме мантията на бъдещето на парите “.

Второ, съществуващите децентрализирани методи на заплащане са неприемливи, тъй като са „ рискови “. Само централните банки са задоволително квалифицирани и „ надеждни “, с цел да посредничат при обмена на пари.

Трето, потреблението на Unified Ledgers значително е предопределено за проследяване  и дори разследване на всички транзакции (за публичното богатство, схваща се).

Това е техническата основа за централизацията на всички цифрови валути на централните банки (CBDC), ръководени частично от BIS и МВФ, и се възнамерява да влезе в по-широка приложимост през идващите две години.

Днес към този момент има  които тестват счетоводната книга на BIS.

Важно е да се разбере, че всеки, който работи като медиатор в световния паричен продан, ще има цялата власт както над държавните управления, по този начин и над техните жители. С други думи, който управлява унифицираната счетоводна книга, управлява и всички пари на света.

Ако се следи всяко придвижване на благосъстояние – от заплащанията сред държавните управления до заплащането за хранителни артикули и гориво – тогава всяка една транзакция може да бъде отхвърлена. Достъпът до храна и гориво ще зависи от прищявката на наблюдаващия. Който може даже да е изкуствен интелект.

Исторически подобен подробен надзор върху обособените транзакции не е бил вероятен. Цифрите варират, само че междинният американец сега прави 39-70 транзакции на месец, 1-2 дневно. Разработването на изкуствен интелект дава опция да се правят оценка и анализират огромни количества данни в действително време и да се създават доста подробни профили на човеци просто въз основа на техните покупки. И, несъмнено, да се идентифицира и предотвратява антисоциалното държание при покупки в действително време.

Трансграничният план SWIFT (друг метод за надзор на цели нации)

Както видяхме при опита да се използва  като сопа против Русия, има явен претекст за глобалистите да управляват високоскоростен център за транзакции в огромен мащаб. Отново става въпрос за централизация и всеки, който управлява центъра, има средствата да управлява търговията… до избран миг.

Блокирането на Русия от SWIFT обаче не проработи. Руската стопанска система претърпя минимални вреди тъкмо тъй като има други способи за прекачване на пари сред нациите, с цел да се поддържа комерсиалният поток. Въпреки това, под световен паричен чадър, основан на цифровата валута на централната банка (CBDC), би било невероятно за която и да е страна да работи отвън него. Не става въпрос единствено за лекотата на изключване на нация от мрежата, само че и за властта неотложно да се блокира прехвърлянето на средства в приемащата страна на обмена. Всички средства от всевъзможен източник могат да бъдат прехванати, преди да стигнат до своя адресат.

След като държавните управления са напълно подвластни от централизирана парична система, централизиран счетоводен указател и централизиран обменен център, те в никакъв случай няма да могат да избягат от тях. Този надзор неизбежно ще се популяризира към популацията като цяло.

Ето в действителност страшната част: по-голямата част от нациите се съгласяват с тази стратегия. Китай е най-нетърпелив да се причисли към международната валутна скица. Русия към момента е част от BIS, само че присъединяване им в плана за CBDC към момента не е ясно. Въпросът е, че не очаквайте БРИКС да противодейства на новия паричен ред. Няма да стане.

Дигиталните валути на централните банки (CBDC) на страните участнички в програмата автоматизирано приключват статута на $ като световна аварийна валута.
И по този начин, какво общо имат всички тези глобалистки планове за цифровата валута CBDC с $?
Изводът е следният: единната система CBDC изключва напълно нуждата от потребление на световна аварийна валута. Моделът Unified Ledger взема всички CBDC и ги хомогенизира в „ басейн “ от ликвидност, като всяка цифрова валута на обособената страна CBDC става сходна по характерности за къс интервал от време.

Предимствата на долара изчезват при този сюжет. Стойността на всички валути става относителна към медиатора. С други думи, МВФ, BIS и други свързани институции диктуват свойствата на CBDC и по този метод няма характерен аспект на всяка обособена цифрова валута CBDC, което да я прави по-ценна от останалите.

Всички международни валути, от долари до малайзийски рингит, няма да бъдат нищо повече от редови позиции в Универсалния счетоводен указател.

В последна сметка глобалистите ще имат два предвидими аргумента:

Първо, международна аварийна валута под контрола на една нация е незаслужено и ние като световни банкери би трябвало да създадем системата „ по-равна “.

Второ, за какво въобще да имаме аварийна валута, когато всички транзакции по този начин или другояче се модерират в нашата книга? Доларът не е по-добър за интернационална търговия от всяка друга цифрова валута на централната банка (CBDC).

Глобалистите желаят общество без пари в брой, тъй като е елементарно контролируемо общество. Помислете за локдауна по време на пандемията от Ковид: в случай че имаше безкасова система по това време, държавните управления щяха да получат всичко, което желаят. Например, в случай че откажете да вземете пробната ваксина? Те просто ще изключат цифровите ви сметки и ще ви принудят да спазвате условията. Без физически пари нямате опция, в случай че не планирате да живеете напълно отвън земното кълбо. Глобалистките организации упорстват цифровите пари CBDC да станат дейни доста бързо. Те, дружно с централизираните счетоводни книги, ще детронират $.

Това значи, че тези трилиони зелени пари, държани в чужбина, ще стартират да наводняват назад Америка, причинявайки историческа инфлационна злополука.

Точно подобен тип злополука, която може да убеди една нация да одобри нова цифрова валута. Колкото и американската нация да се е възползвала от статута на $ като световна аварийна валута в предишното, тя ще пострада еднообразно, до момента в който доларът умира.

Източник: 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР