Международният валутен фонд (МВФ) одобри сделка, която ще предостави на

...
Международният валутен фонд (МВФ) одобри сделка, която ще предостави на
Коментари Харесай

МВФ одобри споразумение с Египет за пакет от помощи в размер на 3 млрд. долара

Международният валутен фонд (МВФ) утвърди договорка, която ще даде на Египет поддръжка в размер на 3 милиарда $ за интервал от съвсем четири години. Очаква се съглашението да притегли в допълнение финансиране в размер на 14 милиарда $ за близкоизточната страна, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията се базира на публикувано късно нощес известието на изпълнителния съвет на МВФ.

През октомври беше реализирано авансово съглашение сред Египет и фонда - часове откакто централната банка на Египет вкара редица промени, в това число повишение на главните лихвени проценти с към 2 процентни пункта. Египетската стопанска система беше мощно наранена от коронавирусната пандемия и войната в Украйна - събития, които провокираха безпорядък на международните пазари и покачиха цените на петрола и храните в международен мащаб. От март до момента египетската лира е изгубила 36% от цената си по отношение на $.

Египет е най-големият вносител на пшеница в света, по-голямата част от която идва от Русия и Украйна. Доставките за страната са обект на ценови промени на интернационалния пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР