Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8

...
Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8
Коментари Харесай

Световният туризъм загуби $730 млрд. за осем месеца

Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8 месеца на 2020 г. заради ограниченията против новия ковид, оповестяват от Световната туристическа организация, цитирана от " Франс прес ". Пиковият летен сезон на Северното полукълбо е унищожен от рестриктивните мерки за пътешестване, като идващите туристи са намалели с 81 % през юли и с 79 % през август, се споделя в изказване на основания в Мадрид орган на Организация на обединените нации. 

Рязкото стесняване се показва в 700 милиона туристически визити по-малко и загуба от 730 милиарда $ за международния туристически бранш. Това е с над осем пъти повече от загубите след международната финансова рецесия от 2009 година, прецизират от организацията.

" Този невиждан спад има трагични обществени и стопански последствия и излага милиони работни места и предприятия на риск “, съобщи в изказване ръководителят на Световната туристическа организация Зураб Пололикашвили.

Азиатско-тихоокеанският район, който беше обиден първо от пандемията, означи максимален спад в идващите от порядъка на 79%. Следват го Африка и Близкия изток с 69% спад, Европа с 68% по-малко интернационалните гости и Америка, където идващите са намалели с 65%.

Спадът на туризма през лятото в Европа не бе толкоз мощен, колкото в други райони (-72 на 100 през юли и -69 на 100 през август). Това възкръсване обаче бе кратковременно, тъй като бяха въведени нови ограничавания за пътуванията поради увеличаващия се брой на инфектирани с Covid-19, акцентира Световната туристическа организация.

За цялата 2020 година Световната туристическа организация чака стесняване със 70 на 100 на туристическите пътувания на годишна основа и планува растеж не по-рано от края на 2021 година. Около един на всеки пет специалисти, съветвани от органа, виждат отскок едвам през 2022 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР