Международният олимпийски комитет отправи директна препоръка към всички международни спортни

...
Международният олимпийски комитет отправи директна препоръка към всички международни спортни
Коментари Харесай

МОК препоръчва спиране на участието на руските спортисти на международно ниво


Международният олимпийски комитет насочи директна рекомендация към всички интернационалните спортни федерации и уредници на спортни събития да забранят присъединяване на съветски и беларуски спортисти и публични лица в интернационалните надпревари.

Причината са военните дейности на Русия в Украйна в последните дни. „ Олимпийското придвижване е обединено във връзка с справедливостта да не санкционират спортистите за решенията на техните държавни управления, в случай че не вземат участие интензивно в тях “, пишат от МОК.

„ Настоящата война в Украйна обаче слага олимпийското придвижване в алтернатива. Докато спортистите от Русия и Беларус биха могли да продължат присъединяване си в спортни надпревари, то доста спортисти от Украйна не могат да го създадат поради офанзивата по тяхната страна. “

От МОК дават и спомагателни рекомендации никога спортисти от Русия и Беларус да не се състезават под името и флага на страните си, а само като неутрални спортисти или тимове.

Допълва се, че всяка една организация би трябвало сама да вземе решение по какъв начин дейно да реши комплицирания проблем. В същото време МОК адмирира и поддържа апелите за мир, отправени от съветски спортисти.

В последните няколко дни съвсем всички водещи съветски тенисисти насочиха зов за мир. В днешния ден новият №1 при мъжете Даниил Медведев го направи като подчертава върху децата и това, че те би трябвало да живеят в „ обич, сигурност и правдивост, с шансове в живота “. Няколко часа по-късно прекомерно не на войната сподели и първата ракета на Русия Анастасия Павлюченкова.

Все повече спортни организации подхващат дейности по отношение на присъединяване на съветски тимове и спортисти. ФИФА да вземем за пример забрани Русия да се състезава под името „ Русия “, както и да семейства в интернационалните мачове.

Проблем за съветските спортисти може да се окаже и нежеланието на техните противници да излязат на спортния терен против тях. Такъв е казусът с футболния народен тим на Полша, който изрично отхвърля опцията да играе с Русия в идните баражи за Световно състезание, без значение от името, под което ще играе противникът.

Водещите организации в тениса все още не са оповестили решения във връзка с рекомендацията на МОК. ITF още преди три дни анулира всички идни свои шампионати на територията на Русия и Украйна.

В същото време от Украинската тенис федерация приканиха ITF да изключи от структурите си федерациите на Русия и Беларус като им забрани присъединяване в отборни и самостоятелни надпревари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР