Международният олимпийски комитет очаква около 6 хиляди спортисти да вземат

...
Международният олимпийски комитет очаква около 6 хиляди спортисти да вземат
Коментари Харесай

Двойно по-малко спортисти на откриването на Оимпиадата

Международният олимпийски комитет чака към 6 хиляди спортисти да вземат присъединяване в церемонията по откриването на игрите в Токио, оповестява вестник " Йомиури ".

Първоначално в церемонията по откриването беше планувано да вземат участие към 11 хиляди спортисти от към 200 страни. Поради разпространяването на ковид обаче беше решено церемонията да бъде съкратена. Основната задача на уредниците е да избегнат тълпата в зоната за изчакване по време на церемонията.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020-а, само че заради пандемията от ковид, надпреварата беше отсрочено за една година и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

През юни организационният комитет на Игрите в Токио публично се разгласи за опростяване на формата на надпреварата. В същото време бюджетът за Игрите се е нараснал заради спомагателните разноски, свързани с отлагането на надпреварите и ограниченията против ковид, и в този момент възлиза на 1.64 трилиона йени (15.9 милиарда долара).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР