Международният олимпийски комитет (МОК) обяви крайния срок за вземане на

...
Международният олимпийски комитет (МОК) обяви крайния срок за вземане на
Коментари Харесай

УЕФА отряза Русия, през март става ясно ще има ли руснаци на Олимпиадата

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи крайния период за взимане на дефинитивно решение по отношение на допускането на руснаците до Олимпийските игри през 2024 година Ръководителят на организацията Томас Бах разгласи новината, представен от Inside the Games.

Бах сподели, че въпросът ще бъде включен в дневния ред на олимпийската среща на върха, която ще се организира на 5 декември в Лозана, Швейцария. „ В взаимозависимост от това, което се чуе на олимпийската среща, Изпълнителният комитет на МОК ще вземе решение през идващите месеци, т.е. на съвещанието си през март “, акцентира той.

На 28 март тази година МОК предложи беларусите и руснаците, които не поддържат специфичната интервенция в Украйна, да бъдат позволени да се състезават в безпристрастен статут. 

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година

В същото време стана ясно, че УЕФА не е присъединила съветския народен тим в жребия за сезон 2024/2025 на Лигата на нациите. Жребият за шампионата ще се организира на 8 февруари 2024 година в Париж. В него ще вземат участие 54 тима, разпределени в Лиги A, B, C и D. 

На 28 февруари 2022 година ФИФА и УЕФА изключиха съветските национални тимове и клубове от интернационалните шампионати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР