Международният олимпийски комитет (МОК) изключи от структурите си Международната боксова

...
Международният олимпийски комитет (МОК) изключи от структурите си Международната боксова
Коментари Харесай

МОК изхвърли боксовата федерация от олимпийското движение

Международният олимпийски комитет (МОК) изключи от структурите си Международната боксова асоциация (ИБА). Решението беше гласувано с съвсем цялостно единогласие на извършената в Мумбай 140-а сесия на МОК. В поддръжка на решението гласоподаваха 69 делегати, един бе срещу, а 10 се въздържаха.

Проблемите с ИБА датират от 2017 година. Тогава ИБА реши да в профил от поста на президент Чин Куо У. Година по-късно за президент беше определен узбека Гафур Рахимов, свързван с трафик на хероин и проведена престъпност. През 2020 година Рахимов беше сменен от съветския олигарх Умар Кремльов. И двата избора провокираха съществено отрицание от страна на олимпийското придвижване.

Мястото на бокса в програмата на Олимпийските игри към този момент не е застрашено, увериха от МОК. Белгиецът Кристоф де Кепер, член на Изпълнителното бюро, сподели че може да подсигурява, че спортът ще остане в програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

Квалификациите обаче отново ще бъдат проведени от олимпийския комитет. Така беше за Токио 2020, по този начин ще бъде и за.

Наскоро беше учредена различна федерация – Световен бокс (World Boxing). Зад нея застанаха Съединени американски щати, Англия, Нидерландия и Швейцария.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР