Международният лидер в сферата на аутсорсинга на бизнес процеси Telus

...
Международният лидер в сферата на аутсорсинга на бизнес процеси Telus
Коментари Харесай

Групата на най-големия работодател в бизнес услугите у нас готви дебют на борсата за $100 милиарда

Международният водач в областта на аутсорсинга на бизнес процеси Telus International, която в България е притежател на най-голямата компания в тази промишленост, към този момент публично готви своя дебют на фондовия пазар, при който чака да набере капитал от 100 милиона $.

Дружеството е подало нужните документи до регулаторите в Съединени американски щати за своето първично обществено предложение на акции (IPO) в края на предходната седмица, оповестява Reuters.

Според информацията Telus International възнамерява да пусне свои бумаги паралелно на тържищата в Ню Йорк и Торонто, където е записана.

От компанията показват, че по IPO-то работят с банките JPMorgan, Morgan Stanley, Barclays, BofA Securities и Citigroup.
 Telus International дефинитивно стана притежател на немската CCC
Компанията зад най-големия шеф в бизнес услугите у нас завърши договорка за $1 милиард

Компанията обмисля IPO през идващите 1-2 години

Преди близо година компанията подписа договорка за придобиването на немския си съперник Competence Call Center (CCC). Придобиването беше оценено на към 1 милиард $, като то беше най-голямото в историята на колоса дотогава.

При оповестяването на договорката изпълнителният шеф на Telus International Джефри Пюри удостовери, че групата възнамерява да направи първично обществено предложение в идващите 1-2 години.

Международната група оперира на редица пазари в Европа посредством подразделението си Telus International Europe, като в България навлезе през 2012 година. Тя има три офиса у нас - два в София и един в Пловдив. Към днешна дата тя е най-големият шеф в бранша на аутсорсинга на бизнес услуги на българския пазар, като за нея работят 3000 души. В световен мащаб чиновниците на компанията са близо 50 000.

В Европа с изключение на в двата български града групата има местоположения още в румънските Букурещ и Румъния, както и в ирландските Дъблин и Корк.
 TELUS International Europe: Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: TELUS International Europe

Компанията с един от най-цветните екипи в столицата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР