Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) и Норвежкият съвет за

...
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) и Норвежкият съвет за
Коментари Харесай

Международният комитет на Червения кръст спря помощта за Украйна

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) и Норвежкият съвет за бежанците стопираха през вчерашния ден работата си в Украйна от съображения за сигурност след съветски ракетни удари против градове в разнообразни елементи на Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия нанесе ракетни удари по обекти в цялата страна, поразявайки и столицата Киев, с такава активност, каквато не е имало, откогато съветските сили пробваха да завладяват украинската столица при започване на продължаващата към този момент повече от седем месеца война. Москва твърди, че ударите са били ориентирани против енергийни, командни и информационни цели в отговор на това, което Кремъл дефинира като терористична офанзива.

" От съображения за сигурност нашите екипи през днешния ден стопираха работа ", сподели през вчерашния ден представител в имейл, отговаряйки на въпрос на Ройтерс. Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) има към 700 служителя, които работят на 10 места в страната и доставят помощи и медикаменти, в това число на милионите хора, разселени от продължаващия спор.

По-късно втори представител на МКЧК добави, че въпреки работата на терен да е прекратена, филантропичните служащи могат да продължат работата си в офиса. " Веднага щом стане безвредно, те ще се реалокират ", добави той.

Норвежкият съвет за бежанците също съобщи, че е спрял филантропичните си интервенции в Украйна, до момента в който не стане безвредно те да бъдат обновени. " Не можем да оказваме помощ на уязвимите общности, когато нашите филантропични служащи се крият от бомбардировките и се опасяват от непрестанните офанзиви ", съобщи Ян Егеланд, общоприет секретар на Норвежкият съвет за бежанците.

Говорител на организацията на Организация на обединените нации за бежанците съобщи, че активността на филантропичните им интервенции няма да бъде спирана, а чиновниците на организацията ще се укриват по време на въздушни офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР