Международният имидж на САЩ се е подобрил след избирането на

...
Международният имидж на САЩ се е подобрил след избирането на
Коментари Харесай

Имиджът в САЩ в чужбина се подобрил с избирането на Байдън

Международният имидж на Съединени американски щати се е подобрил след избирането на демократа Джо Байдън за президент, само че опасенията за здравето на американската народна власт остават, сочи изследване, представено от " Франс прес ".

Докладът на изследователския център " Пю ", който е проучил обществеността в 16 страни, беше оповестен, до момента в който Байдън е в Европа при първото си пътешестване в чужбина като президент.

Съединени американски щати като цяло не бяха уважавани в изследвания на публичното мнение, извършени по време на президентството на Доналд Тръмп.

От 12 страни, интервюирани тази година и през 2020 година, " Пю " сподели, че приблизително 75 % са изразили убеденост в Байдън да постъпва вярно във връзка с международните каузи, в съпоставяне със 17 % за Тръмп предходната година.

Във Франция 65 % от интервюираните декларират, че възприемат Съединени американски щати позитивно по отношение на единствено 31 % предходната година.

Подобни усъвършенствания с 25 процентни пункта или повече са открити в Германия, Япония, Италия, Холандия и Канада, сподели Пю.

Други интервюирани страни - Австралия, Англия, Гърция, Южна Корея, Испания и Швеция - също означиха скок в рейтинга за отзивчивост на Съединени американски щати.

Разглеждайки 12 страни, интервюирани през първата година от тяхното председателство, медиана от 77 % разказва Байдън като добре дипломиран да бъде президент, спрямо едвам 16 %, които се усещат по този метод във връзка с Тръмп.

Pew сподели, че междинната стойност от 89 % за всички 16 интервюирани публики утвърждава решението на Байдън да се причисли към Световната здравна организация и 85 % поддържа повторното присъединение към Парижкото съглашение за климата.

Шестдесет и седем % от 16-те аудитория обявиха, че Съединените щати са " доста " или " ненапълно " благонадежден сътрудник, като 57 % споделят, че чакат връзките да останат същите, а 39 % споделят, че чакат от тях да се подобрят.

Пю също изследва отношението към Съединени американски щати след президентските избори през ноември и нападението на американския конгрес от поддръжници на Тръмп на 6 януари.

Седемнадесет % споделят, че демокрацията в Съединените щати е " добър образец " за идващите страни, до момента в който 57 % споделят, че " преди беше добър образец, само че не беше през последните години ".

Двадесет и три % споделиха, че " в никакъв случай " не е добър образец.

Проучването на Pew измежду 16 254 души е извършено сред март и май в 12 до 16 страни според от въпросите.

Те бяха: Австралия, Белгия, Англия, Канада, Франция, Германия, Гърция, Италия, Япония, Холандия, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея, Испания, Швеция и Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР