Международният фестивал "3D-светове в градския щрих на Русе" бе открит

...
Международният фестивал "3D-светове в градския щрих на Русе" бе открит
Коментари Харесай

Международен фестивал на 3D-светове бе открит в Русе

Международният фестивал "3D-светове в градския щрих на Русе " бе открит през днешния ден в Русе, оповестиха от общината.

Иновативният юношески план ще продължи до 9 юли. Той ще покаже авангардно градско изкуство в четири креативен ателиета, ситуирани в разнообразни точки на площад "Свобода ".

Във фестивала взеха присъединяване художниците Вера Бугати от Италия, Рубен Понсиа от Холандия и Адриана Гарсия и Карлос Гарсия от Мексико. До 9 юли те би трябвало да са подготвени със своите творби на тематика "България и Русе в 3D ракурси ". През четирите дни те ще бъдат и ментори на младежка и детска академия - "3D-пространствено изобразяване и вероятност " и "3D-пъзели ".

От кметството разясняват, че 3D-рисуването ще се реализира с подбрани от създателите биологични багри върху специфичен линолеум. Създадените творби ще останат до края на месеца на централния площад в града.

Проектът се извършва от съдружие "Асоциация Европейски юношески път ", с финансовата поддръжка на общината, на общинската фондация "Русе - град на свободния дух " и на спонсори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР