Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно

...
Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно
Коментари Харесай

Над 300 експоната за над 12 млн. лв. на автосалона в София

Международният авто салон София 2017 ще бъде най-голямото и огромно ревю в 25-годишната история на " Интер Експо Център ".

65 компании с над 300 експоната чакат посетителите от 14 до 22 октомври в изложбения център на бул. " Цариградско шосе ".

Общата стойност на изложените коли е 12 млн. лв., а мощта им надвишава 40 000 конски сили.

В ревюто вземат участие всички вносители на коли у нас без един, сподели ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас Александър Миланов.

Експонатите са ситуирани на 14 000 кв. м изложбена повърхност, което е два пъти повече от ревюто през 2011 година По думите на Миланов " не тъй като толкоз успяхме да напълним, а тъй като толкоз имаше за пълнене ".

В шестте зали на " Интер Експо Център " посетителите ще могат да прегледат и над 70 софтуерни новости и автомобилни министър председатели. От тях броят на колите с различно задвижване – хибридни, плъг-ин и напълно електрически е общо 28.

На тазгодишното ревю има връх и при колите за тест драйв – общо 83 леки коли, джипове и мотоциклета.

Другата изненада е огромната премия. Както нормално тя е чисто нов автомобил, само че новото е, че късметлията ще може да избере из сред 12 марки.

За последните 10 години Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните представители у нас са създали оборот от 33 милиарда лева, сподели Миланов. Те идват от продажбата на нови коли, сервизното им обслужване и доставката на части. Направените вложения в изложбените центрове на марките у нас и автосервизите възлизат на над 700 млн. лева, а в тях работят към 7000 чиновници.

За първите осем месеца на годината продажбите на нови коли у нас бележат растеж от 18 на 100. Съотношението на покупката на нови и остарели коли е 10:1 в интерес на колите втора ръка, по данни на сектора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР