Международният авиосалон в Бурже, който е най-голямото авиационно събитие за

...
Международният авиосалон в Бурже, който е най-голямото авиационно събитие за
Коментари Харесай

Родна фирма изуми всички в Льо Бурже със своя уникален самолет-разузнавач

Международният авиосалон в Бурже, който е най-голямото авиационно събитие за 2017 година, тази година е и с българско присъединяване. Българската компания „ Ласа Инженеринг ” показа модела „ Ти Бърд ”, който е предопределен за разузнаване и офанзива на едва предпазени земни цели, написа bTV.
Става дума за витлов аероплан, основан на американския селскостопански „ Тръш 510Г”. Кабината обаче изцяло бронирана, има и други доработки, които покачват издръжливостта на машината. Използването на агро аероплан за основа пък подсигурява лесна употреба в полеви условия и на не най-добре оборудвани летища.

„ Ти Бърд” има 6 пилона за окачване на оръжие или друго съоръжение на крилата. Той има и системи за видеоналюдение и следене.
 Lasa T-bird
Значително по-централно място в шоуто тази година има новият американски изтребител Ф-35. След години на най-различни „ детски болести” бъдещият гръбнак на Военновъздушни сили на Съединени американски щати направи серия от демонстрации на върховен пилотаж с въоръжение – за първи път пред аудитория.

Преди две години в медиите изтече отчет на водач изпитател, съгласно който Ф-35 може да има проблеми в близкия въздушен пердах. Затова и всички чакаха проява на маневреността на машината.
 Бурже 2017
До последно не беше несъмнено, че двата изтребителя ще летят до Бурже, като напролет имаше подозрения, че изобщо не са били поканени. Едва в края на май стана ясно, че самолетите ще дойдат – и то пилотирани от фабричен водачи от „ Локхийд Мартин”.



„ Защо идваме със аероплан от пето потомство, чието предимство няма нищо общо с авиошоуто? Защото да видиш значи да повярваш и за 10 години никой не разбираше изцяло. Затруднявахме се да разбираем какъв брой огромен е скокът при пето поколение”, разяснява единият от тях, Бил Флин пред онлайн изданието „ Милитъри”.
 Бурже 2017
" Рафал " също се регистрира с проява над Бурже
На Бурже се вършат покупко-продажби за милиарди. Те не са свързани единствено с топ предложенията на военнопромишления комплекс. Даже и във военната авиация „ лоу-кост” компаниите стартират да си пробиват път.
 текстрон скорпион
Именно подобен е казусът с демонстрирания и у нас „ Текстрон Скорпион”. Реактивният дозвуков учебно-боен аероплан може да влезе в арсенала на американските Военновъздушни сили, които търсят лек щурмовик, който също така може да се употребява и за разузнаване. Той е безусловно в пъти по-евтин дори от изтребител втора употреба от края на Студената война.

„ Скорпион” взе участие и в огромния конкурс за закупуване на нови учебно-тренировъчни самолети за американските военновъздушни сили.
 лЕОНАРДО 346
Подобни съревнования има сега в ред страни и различен от евтините перспективни самолети в Бурже се цели в тях – италианският „ Леонардо М-346ФА”. Далечно обвързван с съветския Як-130, той също може да се употребява и за бойни задания.
 Т129
Сред другите по-интересни изложители на авиосалона е южната ни съседка Турция. Тя показва няколко машини, измежду които са турбовитловият учебно-боен „ Хуркуш” и щурмовият вертолет Т129.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР