Международният анализатор Боян Чуков коментира пред БНР случая с българския

...
Международният анализатор Боян Чуков коментира пред БНР случая с българския
Коментари Харесай

Боян Чуков: Дали руската страна не иска да легендира Христо Грозев

Международният анализатор Боян Чуков разяснява пред БНР случая с българския проверяващ публицист Христо Грозев, който Русия разгласи за федерално търсене.

„ Цялата история на пръв взор наподобява прекомерно ясна, само че когато се зарови в детайлите, човек стартира да получава и втори, трети прочит, което усложнява и не разрешава на хората, които се занимават с този случай, да бъдат безапелационни “, съобщи той.

Анализаторът се базира на обява в български уебсайт от 2021 година, която по думите му наблюдава професионалната траектория на Христо Грозев:

„ Там виждаме, че той е дете на перестройката в България. Не е ясно първоначално от кое място е тръгнал журналистът, тъй като е ясно до каква степен е стигнал “, сподели той.

„ Въпросът е за какво тъкмо в този момент. Ако бях в контраразузнаването щях да си задам въпрос дали съветската страна не желае да го легендира, че той е обвързван с евро-атлантическите служби “, подозира интернационалният анализатор.

Според него има подозрение, че журналистът Христо Грозев е обвързван с разузнавания.

„ Започва да ми наподобява на хора, които работят за няколко разузнавания и с времето стартират да се преориентират в една посока, само че за сметка на друга, към която са имали ангажимент. Рано или късно идва моментът, когато би трябвало да претърпят вреди, само че какви ще бъдат, не мога да кажа ".

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР