Международните партньори са предоставили на Украйна17,5 милиарда долара от началото

...
Международните партньори са предоставили на Украйна17,5 милиарда долара от началото
Коментари Харесай

Украйна получила 17,5 милиарда долара от началото на войната с Русия

Международните сътрудници са дали на Украйна 17,5 милиарда $ от началото на войната с Русия . Това заяви по време на съвещанието на държавното управление министър председателят на Украйна Денис Шмигал, представен от " Укринформ ", написа news.bg.

" Общо нашите интернационалните сътрудници са дали на Украйна 17,5 милиарда $ от началото на пълномащабното навлизане на Русия. Ние сме признателни на всички за тази помощ, която ни разрешава да подсигуряваме икономическата непоклатимост на нашата страна.

В същото време, такава икономическа непоклатимост е основата за спечелването на войната и освобождението на нашите територии от нашествениците. Ние не започнахме тази война,, съобщи министър председателят.

Той осведоми, че е планувано посещаване на представители на украинското държавно управление в Германия за разискване на макрофинансова помощ и увеличение на доставките на оръжия.

" Преди това посещаване имаме положителни сигнали от немския канцлер Олаф Шолц във връзка с готовността на Германия да развие противовъздушна защита и артилерия за въоръжените сили на Украйна. В момента отношение на финансовата поддръжка, предоставена на Украйна, ", означи Шмигал.

Според него държавното управление също по този начин чака немското управление да продължи да поема водеща роля в даването на Украйна на идващия транш от макрофинансовата помощ на Европейски Съюз на стойност 9 милиарда евро допустимо най-скоро.

" Украйна към този момент получи 1 милиард евро и се надяваме и чакаме идващите 8 милиарда евро да бъдат предоставени през идващите месеци ", означи министър председателят.

Припомняме, че висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз (ЕС) създава пакет от спомагателна макрофинансова помощ за Украйна на стойност 8 милиарда евро.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР