Международните облигационери на Украйна сформираха комитет на кредиторите преди преструктуриране

...
Международните облигационери на Украйна сформираха комитет на кредиторите преди преструктуриране
Коментари Харесай

Кредиторите на Украйна формират комитет, докато Киев търси преструктуриране на дълга

Международните облигационери на Украйна образуваха комитет на кредиторите преди преструктуриране на дълг от 20 милиарда $, което Киев се стреми да контракти до септември, на фона на несигурността по отношение на идването на финансиране, което да помогне в война с Русия.

Притежателите на облигации проведоха комитета, основна стъпка преди началото на договарянията, „ в отговор на искане от държавното управление на Украйна “, сподели комитетът във вторник.

Правителството на Володимир Зеленски алармира че желае да се споразумее за облекчение на дълга преди крайния период през август за двугодишен мораториум върху заплащанията, който притежателите на облигации предоставиха на Украйна в първите месеци на съветската инвазия.

Преструктурирането, което визира към една пета от Купчината външен дълг на Украйна и може да включва държавни компании, се започва, защото Киев е изправен пред голяма неустановеност по отношение на това по кое време ще получи други западни фондове, с цел да помогне за битката с во...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР