Международните наблюдатели Кати Хотгар (Германия) и Даниел Дриго (САЩ) от

...
Международните наблюдатели Кати Хотгар (Германия) и Даниел Дриго (САЩ) от
Коментари Харесай

Чужди наблюдатели за вота – при кмета

Международните наблюдаващи Кати Хотгар (Германия) и Даниел Дриго (САЩ) от задачата за наблюдаване на изборите към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) се срещнаха с кмета Здравко Димитров и секретаря на общината Ангелина Топчиева по отношение на парламентарните избори на 2 април.

Дългосрочните наблюдаващи ще останат в град Пловдив до датата на изборите и малко след нея, с цел да проследят персонално процесите по организация. От градоначалника те научиха за процеса по подготовка на вота, както и за видеонаблюдението, което ще се употребява за пръв път на тези избори. „ Смятам, че видеонаблюдението е задоволителен поръчител за прозрачността и коректността за идните избори. Разчитаме и на органите на реда, с които постоянно организираме срещи, и на общинските структури. “, разяснява Здравко Димитров.

Представителите на задачата се интересуваха още за местата за гласоподаване, оповестяването на изборните описи и назначението на секционните изборни комисии (СИК).

Ангелина Топчиева разясни, че са спазени всички законови периоди по организацията, а на 18 март изтичат периодите, свързани с подаване на заявки за:

– Отстраняване на непълноти и неточности в изборните описи
– Гласуване с преносими изборни кутии
– Гласуване по сегашен адрес

След последното броене на Националния статистически институт (НСИ) Пловдив –град е с 12 мандата, които ще бъдат показани в 49-ото Народно заседание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР