Международни сили започнаха да изтеглят военни части от Либия заради

...
Международни сили започнаха да изтеглят военни части от Либия заради
Коментари Харесай

САЩ и Индия изтеглиха войски от Либия заради нарастващото напрежение в страната

Международни сили започнаха да изтеглят военни елементи от Либия поради нараснало напрежение там, съобщи BBC.

Американо-африканското командване заяви, че изтегля един от американските си контигенти от страната. Индия също съобщи, че е евакуирала някои от военните си в Тунис. 

Бунтовнически сили под командването на фелдмаршал Халифа Хафтар напредват към столицата Триполи, която имат желание да завземат. Министър-председателят на Либия, подсилен от Обединените народи, упрекна генерала в опити за прелом и съобщи, че бунтовнците ще бъдат посрещнати със мощ. 

Либия е разкъсвана от принуждение и политическа неустойчивост откогато дългогодишният главнокомандващ Муамар Кадафи бе погубен през 2011 г. 

Генерал Хафтар стартира офанзивата си преди четири дни и боевете по границите на столицата накараха някои интернационалните групи да реагират на повишаващия се риск. 

Американо-Африканското командване, отговорно за американските военни интервенции и съгласуваност в Африка, съобщи, че поради " възходящото напрежение " е трябвало да реалокира контингент от американски сили краткотрайно, само че не заяви детайлности за числеността им. 

Министърът на външните работи на Индия Шушма Свараж също заяви, че страната е изтеглила цялостен контингент от своите мироопазващи сили от 15 индивида и ситуирала в Тунис поради " влушаващата се обстановка в Либия ".

Италианската енергийна компания ЕНИ също реши да изтегля италианските си служащи от страната, като Обединените народи също ще изтегли несъществения си личен състав от там.

Жители на Триполи са почнали да събират храна и гориво. По информация на BBC доста от тях обаче избират да не напущат домовете си към този момент, защото се опасяват, че те ще бъдат п
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР