Международни образователни институции и професионални консултанти очакват за лична среща

...
Международни образователни институции и професионални консултанти очакват за лична среща
Коментари Харесай

10% ръст на варненските студенти на Острова от тази година

 Международни просветителни институции и професионални консултанти чакат за персонална среща варненските възпитаници на есенното издание на одобрения конгрес " Световно обучение “. Гостите ще имат опцията да посетят също профилирани осведомителни центрове за кандидатстване в едни от най-популярните дестинации и да получат самостоятелни съвещания и експертни насоки. Изложението, което е единственото физическо събитие за обучение този сезон, ще се организира в хотел " Черно море “ на 1 октомври от 11:00 до 17:00ч. 

Организаторите на " Световно обучение “ – " Интеграл “, регистрират растеж от 10% на студентите, избрали да продължат образованието си в английски университети тази есен. Кандидатите от Варна и района, които отпътуват по плана за влиятелните образователни заведения на Острова, са 60. Сред желаните университети попадат тези в Единбург, Ковънтри, Гринуич, Ланкастър и City University в Лондон, а мечтаните специалности са архитектура, бизнес, компютърни науки, криминология, графичен дизайн и физика.  

Най-много студенти от варненския район в западни университети са изпратили Математическа гимназия " Д-р Петър Берон “, Първа езикова гимназия, ІV Езикова гимназия " Фредерик Жулио– Кюри “ и ГПЧЕ " Йоан Екзарх “.  

Засиленият интерес към Англия се дължи на измененията в изискванията за образование в страната след Брекзит. Приемът на студенти от Европейски Съюз за академичната 2020/2021 година бе последният с опция за студентско кредитиране за покриване на таксата. Въпреки повишението на цените, английските институции търсят способи за в допълнение финансиране на задграничните студенти. Първите предложения за стипендии за българи ще бъдат показани по време на ревюто.  

Нидерландия е новата желана дестинация от варненските дванадесетокласници, оповестяват " Интеграл “. След старта на тазгодишната акция на консултантската компания към този момент има над 30 претенденти за Холандия, Дания и Англия, като 80% от бъдещите студенти са се насочили към образование в страната на лалетата. Изследователските университети са желани пред висшите институции с практическа устременост. Интересът към Нидерландия е предстоящ в подтекста на Брекзит, поради богатото портфолио от стратегии на британски език, ниската годишна такса за образование и опциите за финансиране.

Консултантите на " Интеграл “ регистрират растеж от 50% в поръчките от Варна и района за образование в английски пансионни учебни заведения. Според Таня Илиева, Мениджър Средно обучение в чужбина, дългият и плануван развой по подготовка за най-елитните колежи в Европа не се е повлиял директно от Ковид-19 поради възрастовите ограничавания  и сериозните планове на претендентите. 

Предвид регистрирания растеж, във Варна ще дойдат представители на швейцарския влиятелен Collège Lycée Saint Charles, който от 2020 година вкарва IB дипломната стратегия след 10-ти клас и дава преференциални стипендии според от триумфа от входните проби. Сред участниците ще са и оглавяващият класациите на Англия Oxford International College и D’Overbroecks Oxford, чиито ученици се готвят за банкет в топ университетите от Оксбридж групата. 

На 4 октомври ще се организира и първото онлайн издание на форума на профилирана онлайн платформа с елементарен достъп за регистрация и присъединяване в няколко стъпки. То предлага над 30 профилирани щанда с жива връзка с представители от Нидерландия, Англия, Германия, Австрия, Италия, Дания, Гърция и България. Платформата разрешава едновременна връзка с няколко институции във видео диалог или чат сесии онлайн. Всеки участник ще получи достъп до информативни цифрови материали, които ще заместят изцяло хартиените каталози и брошури.

Предварителната безвъзмездна регистрация за присъствена и онлайн форма на присъединяване се прави на.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР