Международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс“ повиши дългосрочния и краткосрочния

...
Международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс“ повиши дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на България

Международната рейтингова организация “Стандарт енд Пуърс “ увеличи дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута до 'BBB/A-2' от 'BBB-/A-3'. Перспективата пред рейтинга е позитивна.

Повишението е вследствие на устойчивото развиване на стопанската система на България, без струпване на макроикономически несъответствия. Фискалните и външните салда са мощни, а напредъкът по присъединението на България към Механизма на валутния курс II е постоянен.

Според рейтинговата организация страната ни е изпълнила своите задължения по Плана за деяние за присъединение към валутно-курсовия механизъм ERM II и Банковия съюз, само че също по този начин “Стандарт енд Пуърс “ отбелязва, че окончателното решение за това не е напълно под неин надзор.

Анализаторите чакат, че прогресивно укрепващата фискална и външна позиция на България ще продължи, като страната ще се развива стабилно в условия на по-слаба външна икономическа среда.

" Поредната добра експертна оценка за политиките, които организираме в сферите на стопанската система и финансите ", написа във Facebook министър председателят Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР