Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди
Коментари Харесай

„Стандард енд Пуърс“ потвърди инвестиционния рейтинг на София

Международната рейтингова организация „ Стандард енд Пуърс “ (S&P Global Ratings) удостовери в петък дълготрайния кредитен рейтинг на София - „ BBB “ със постоянна вероятност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според S&P българската столица има задоволително финансови буфери, с цел да поеме рестриктивните мерки, свързани с военния спор в Украйна. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община (СО). Оттам показват, че организацията чака централната власт да помогне на общините, като компенсира възходящите цени на газа.

В известието се показва още, че от рейтинговата организация считат, че българската столица ще продължава да поддържа ниски дефицити посредством финансиране на финансовите сметки от фондове на Европейски Съюз, ликвидни запаси и стеснен нов дълг.

" Очакваме София да продължи да регистрира постоянни финансови резултати и да има устойчиво ликвидно покритие “, написа още в оценката на организацията, представена от Следствен отдел към окръжна прокуратура. Рейтингът на столицата зависи и от този на България, защото градът не може да има по-висока оценка от страната ", напомнят от S&P.

" Много мощното бюджетно показване на София по време на пандемията от COVID-19 сътвори задоволителна финансова независимост, с цел да устои на натиска от понижените вероятности за напредък на Брутният вътрешен продукт и възходящите цени на енергоносителите ", считат още от организацията.

" Въпреки че националният Брутният вътрешен продукт на глава от популацията изостава от средноевропейските равнища, в София междинният брутен приход на популацията е доста по-висок от междинния за страната. Положително е, че финансовото ръководство на София нормално резервира висока оперативна успеваемост ", показват още от S&P, представени от Столичната община.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР