Международната рейтингова агенция Moody's вижда рискове за забавяне на строителството

...
Международната рейтингова агенция Moody's вижда рискове за забавяне на строителството
Коментари Харесай

Moody's вижда рискове за „Северен поток 2” и „Турски поток” заради санкциите


Международната рейтингова организация Moody's вижда опасности за закъснение на строителството на „ Северен поток 2 ” и на „ Турски поток ” поради глобите на Съединени американски щати, изключително от позиция на привличането на планово финансиране за реализацията на балтийския план, се споделя в отчет.

„ Законът за глобите слага под опасност сътрудниците, вложителите, кредиторите и контрагентите на „ Газпром ” и основава опасности от закъснение на строителството на двата газопровода ”, написа в документа на Moody's.

Новият закон за глобите може да попречи на „ Газпром ” да извърши строителството на „ Северен поток 2 ” с потреблението на планово финансиране, както в началото планираше компанията, с цел да рефинансира част от дълга, в това число и заеми от сътрудниците, с по-дългосрочни и по-изгодни заеми ”, отбелязва Moody's.

В началото на месеца президентът на Съединени американски щати подписа закон за разширение на секторните наказания против съветската стопанска система. Законът планува президентът да може да постанова наказания на лица, които влагат в строителството на съветски тръбопроводи за експорт над 5 млн. $ за 1 година или 1 млн. $ в даден миг. Освен това, в закона настрана се показва, че Съединени американски щати не престават да се опълчват на плана „ Северен поток 2 ”. /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР