Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) понижи дългосрочния рейтинг на Беларус

...
Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) понижи дългосрочния рейтинг на Беларус
Коментари Харесай

"Фич" обяви Беларус в частичен фалит

Международната рейтингова организация " Фич " (Fitch) намали дълготрайния рейтинг на Беларус в задгранична валута до " стеснен дефолт ", заяви " Ройтерс " във вторник.

Понижаването на рейтинга следва приключването на 14-дневен гратисен интервал по заплащанията по еврооблигациите на Беларус за 2027 година в тяхната истинска валута - щатски долари. Това става, откакто в края на юни - беларуската рубла.

Първоначално заплащането трябваше да бъде осъществено на 29 юни.

В известието на " Фич " се споделя, че понижаването на рейтинга се отнася единствено до обслужването на външния дълг, като вътрешният остава непокътнат и на равнище CCC, защото държавното управление на Беларус продължава да обслужва в точния момент отговорностите си в локална валута.

На 14 юли интернационалната рейтингова организация.

Миналата седмица рейтинговата организация " Стандард енд Пуурс " (S&P Global) резервира рейтинга на Беларус в задгранична валута на CC/C, само че предизвести, че може да го намали до " лимитирано несъблюдение ", в случай че заплащанията по облигациите не бъдат осъществени в истинската им валута до приключването на гратисния им интервал.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР