Международната работна група по гаранциите за сигурност на Украйна, съпредседателствана

...
Международната работна група по гаранциите за сигурност на Украйна, съпредседателствана
Коментари Харесай

Работна група подготви документ с насоки за Украйна

Международната работна група по гаранциите за сигурност на Украйна, съпредседателствана от началника на президентския кабинет Андрий Йермак и някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, завърши документ с рекомендации по отношение на бъдещите гаранции за сигурност на Украйна, в това число военни, стопански, политически и санкционни гаранции.

Съответното изказване направи Йермак в Telegram, представен от " Укринформ ".

Според Йермак, фантазията за гаранции за сигурност на Украйна поредно се трансформира в проект с ясни времеви рамки.

" Ние навлизаме в нова фаза на тази брутална война. На фона на събитията, които се развиват на фронта, е време нашите сътрудници да подхващат нови решителни стъпки, с цел да подсигуряват по-нататъшната сигурност на Украйна. Тези гаранции би трябвало да образуват нов ред за сигурност на европейския континент и да предотвратят нова война в сърцето му ", означи Йермак.
 Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната
Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната

Двете страни подписаха меморандум за съгласие

По думите му, с помощта на взаимните старания на членовете на групата, за по-малко от два месеца работа е създаден първокласен повсеместен план с рекомендации.

" Този ​​документ обгръща необятен набор от гаранции: военни, стопански, политически, наказания. Веднага откакто бъде направен окончателният вид, документът ще бъде показан за утвърждение на президента на Украйна Володимир Зеленски ", добави Йермак.

Бъдещите гаранции за сигурност би трябвало да станат част от правно обвързващи документи, по-специално контракти сред Украйна и страните-гаранти, акцентира той.

Освен това, някогашният министър по въпросите на Европейския съюз на Турция Волкан Бозкир се причисли към групата като нов член. Сега групата ще работи в съпредседателски формат с персонални двустранни съвещания с някои членове по избрани въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР