Международната природозащитна организация WWF пусна в Дунав край Белене над

...
Международната природозащитна организация WWF пусна в Дунав край Белене над
Коментари Харесай

Международна екоорганизация пусна над 20 000 малки есетри в Дунав край Белене

Международната природозащитна организация WWF пусна в Дунав край Белене над 20 000 тримесечни рибки от типа съветска есетра, който е заплашен от изгубване. Рибките са закупени със съдействието на WWF Австрия. Те са с потвърден дунавски генезис, оповестиха от екоорганизацията.
Дунавският генезис на пуснатите съветски есетри е значим за тяхното пригаждане към особеностите на околната среда. Той е и гаранция, че локалните популации не са изложени на спомагателен риск. Есетрите са отгледани в аквакултури в условия, които наподобяват изискванията на речната екосистема. Рибите са достигнали възраст, при която са по-малко уязвими и имат късмет да оцелеят по дългия им път до Черно Море, разясниха от WWF България.
Екоорганизацията приканва риболовците по Дунав да пазят дребните рибки – в случай че се заплетат в мрежите им, да бъдат освободени и върнати незабавно в реката. WWF напомня, че сега в действие е цялостна възбрана за улов на есетри в Дунав и Черно море и всеки артикул от дива есетра е противозаконен.  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР